AI i engelskundervisningen - frænde fremfor fjende?
Hvad gør man når det alt for ofte er AIda fremfor Ida, der har skrevet de analytiske essays? Hvordan bliver sprogmodeller som Copilot, Gemini og Chat GPT midler til læring og erkendelse fremfor et slaraffenland for svindel og snyd?
I dette kursus vil fokus være på didaktisk funderede tilgange til inddragelse af AI i undervisningen samtidig med, at vi også vil kigge på analyse og skriveprocesser hvor læringen i vid udstrækning er analog.
På kurset vil vi bl.a. kigge på områder som:
- Kunsten at prompte effektivt
- AI som sparringspartner ved store skriftlige opgaver
- AI til hjælp ved begrebsafklaring og analyse af svære tekster
- AI til feedback ved skrivning
- AI som tutor for elever med læsevanskeligheder (remediering af tekster)
- AI som assistent i lærerens forberedelse
- AI som dialogpartner til at træne introverte elevers mundtlighed (Talkpal, Gliglish etc.)
- Hvordan man italesætter snyd og udvikler mere hensigtsmæssige skrive- og læringsstrategier via peer feedback og stilladserede skriveprocesser
- Billedgenerering, rollespil og andre kreative potentialer ved brug af AI
- De etiske dilemmaer ved AI
- AI som tema for undervisningsforløb
Kurset kræver ingen særlige forudsætninger og henvender sig til alle, der er interesserede i at agere kompetent i en radikalt forandret virkelighed.
Om kursusholderen
Jeg hedder Stefan Flensmark og har undervist i engelsk og historie siden 2000, siden 2016 på Køge Gymnasium. I 2018 afsluttede jeg masteruddannelsen i gymnasiedidaktik på SDU, og i perioden 2019-2023 underviste jeg på teoretisk pædagogikum. Jeg har derfor altid de didaktiske briller på selvom kurset er fyldt med praktiske øvelser. Siden 2023 har jeg holdt en række kurser og workshops om generativ AI på gymnasier over hele landet.
Om oplægsholderen:
Ole Helmersen er lektor emeritus fra CBS. Han er forfatter til flere lærebøger til gymnasiebrug om Storbritannien (Broken Britain?, 2013; Brexit Britain, 2020), og han har skrevet flere artikler om samme emne i Ræson. Han er desuden redaktør på lex.dk for dele om det moderne britiske samfund.